Svært at købe gaver til et lille barn

Forleden skulle jeg finde en god gave til min søsters lille barn og det blev faktisk rigtig svært! Så derfor har jeg lavet en række gode råd når du skal finde legetøj til børn.

Godt legetøj kan være med til at udvikle barnets sanser og motoriske evner. Se herunder:

1) Legetøjet skal være solidt lavet, så man ikke kan hive ting som i hjul og andre ting af.

2) Børn under tre år undersøger alt ved at putte det i munden. Vælg derfor legetøj uden små dele til børn i den aldersgruppe.

3) Undgå legetøj, der afgiver høje lyde, det skader hørelsen, og er iøvrigt generene og stressende for omgivelserne. Dette føre til unødvendigt irritation mod barnet, og giver mindre overskud til at give en omsorg barnet har brug for

4) Køb kun legetøj med CE-mærket. Mærkning og advarsler skal være på dansk. Alt legetøj skal have et CE-mærke. Mærket viser forbrugerne, at legetøjet opfylder en række krav til sundhed, sikkerhed og miljø. Krav der er fælles i hele EU. Forbrugerstyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen holder øje med, at reglerne for CE-mærkning bliver overholdt.

Visse typer legetøj skal desuden være forsynet med en advarsel om, hvad man skal passe på, hvis legetøjet skønnes at være farligt for børn under tre år.

CE-mærket er producentens erklæring om, at legetøjet overholder kravene i lovgivningen. CE-mærket er fælles for hele Europa og skal anbringes på udvalgte produktgrupper blandt andet legetøj, elektriske produkter og personligt beskyttelsesudstyr.

5) Køb mindre men bedre legetøj, der passer til barnets alder, evner og udviklingstrin. Du kan som regel finde oplysning på pakningen af legetøjet hvilken aldersgruppe, det er beregnet til.

6) Køb mærkevarer så er du sikker på kvaliteten. De er godt produktudviklede og giver en bedre legeværdi for børnene. Det koster mere men tilgengæld kan du købe mindre legetøj, fordi de vil blive ved med at lege med det.

Leave a comment

Your email address will not be published.