Lige påbegyndt en kur – har allerede lyst til at quit

Må man spise fløde, når man er på kur ?? – Min erfaring med lavkarbo kuren.

Jeg  er altid på slankekur, eller det vil sige, jeg tænker stort set altid over, hvad jeg spiser, for lige at komme af med de ekstra par kilo, som mange af os slæber rundt på. Jeg er egentlig ikke for tyk, men problemet sidder på bagdel og lår, ligesom hos rigtig mange andre kvinder.

Jeg ved selvfølgelig godt, at jeg ikke kan lave om på min figur. Smal talje og slank overkrop sat sammen med bred bagdel og fyldige lår, nogle kalder det timeglasfigur, andre sunde kvindelige former, jeg kunne bare godt bruge lidt mere udligning i proprotionerne, bare liiige lidt slankere lår og lidt mindre fedt på ballerne.

Og jo, jeg træner, eller…. i hvertfald er intentionen der, jeg prøver at komme af sted de tre gange om ugen, det anbefales. Men ind imellem kniber det virkelig med tiden og den evige dårlige samvittighed overfor børnene, at nu er man der igen ikke til at sige godnat til dem.

Nå, men for at vende tilbage til kosten, så har jeg efter en dejlig sommer, hvor kosten ikke har været i højsæde, måske lige fået et ekstra lag fedt på lår og bagdel, og NU skal det væk, nu skal det være!!! Det må da lykkes på et eller andet tidspunkt.

Vi har før fulgt Vægtkonsulenternes kostprogram med stor succes, men tanken om alle de grøntsager og afvejning af maden hele tiden gjorde mig virkelig træt og umotiveret. Så en dag kom min mand hjem med Ude & Hjemme, hvor jeg faldt over et tillægshæfte, der hed ”lavkarbo”. Fedt, tænkte jeg, ny inspiration.

Jeg kastede mig straks over det og læste til min store glæde, at man måtte spise fløde, smør og mayonnaise indtil flere gange om dagen. Wow, det lød virkelig fristende og nyt. Til gengæld skulle man holde sig helt fra alle stivelsesholdige kulhydrater, altså brød, pasta, ris og kartofler.

Tænk at man kan få de lækre fede ting, man normalt skal holde sig fra, når man gerne vil tabe sig, det lød simpelthen for godt til at være sandt. Så jeg sprang straks ud i at give det en chance. Min mand rystede lidt på hovedet af mig, nok også mest fordi, jeg altid prøver alle mulige kure af, og intet virker  ud over at veje sine måltider af og spise fornuftigt sundt. Men jeg fik ham overbevist om, at det her var vejen til slanke lår og faste baller, altså selvfølgelig med hjælp fra de tre gange træning om ugen.

Så jeg lavede madplan ud fra nogle af de opskrifter, der var i hæftet. Jeg købte fløde, smør og mayonnaise (dog godt nok madlavningsfløde, som kun er på 13 %) og følte mig faktisk lidt skyldig, da jeg gik rundt i Netto og tog de usunde ting.

Leave a comment

Your email address will not be published.