Er jeg en taber?

Jeg er kæmpe fan af teleselskabet Call Me´s Tal ordentligt kampagne. Alligevel, vil jeg uden tøven kalde den vigtigste person i mit liv – nemlig mig selv – en taber. For jeg er en taber. Jeg ved godt, hvordan det lyder i andres ører når jeg siger sådan, men det kan ikke være anderledes – det er som det er. Det er ikke sagt uden et glimt i øjet, og et smil på læben. Som altid med mig. Jeg er den halvtykke, glade pige med masser af selvironi, de brune stølver og distance til tingene. Intet går mig virkelig på, og intet rammer mig. Indtil den dag masken krakelerede.

Jeg har altid kæmpet med en overvægt. Eller, i hvertfald fra jeg var helt ung. Dengang, var jeg ikke klar over, at der var noget der hed PCO – det var lægerne heller ikke, så jeg tog skylden på mig, og indrømmede at jeg spiste for meget. Alt for meget. Mere end rigeligt til at fylde mit tøj og mine støvler ud.

Når ikke det kunne være anderledes, måtte det være sådan. Jeg har aldrig troet på undskyldninger. Enten er man utilfreds, og så gør man noget for at løse problemet – eller også holder man sin kæft. Så enkel er tilværelsen for mig. Indtil den dag, hvor jeg gik op til min privatpraktiserende læge, og sagde at jeg gerne ville tabe mig. Jeg kunne ikke klare det alene – jeg havde brug for hjælp.

Det var et kæmpe skridt!

Leave a comment

Your email address will not be published.