Din mobil kan blive et gidsel

Forleden var der en af mine gode veninders forældre, der oplevede noget lidt uhyggeligt med sin smartphone. Noget som jeg faktisk ikke troede var muligt på mobiler, men som i den grad har overrasket mig og fået mig til at tænke over nogle ting. Derfor ville jeg gerne advare jer om det her i dag.

Det der skete var, at min venindes far fik sin mobil inficeret med ransomware. Måden, som jeg selv bedst forstod det, var, at det er en slags virus, som overtog hans mobil, så den slet ikke kan bruges.

Din telefon taget som gidsel

Lige som overskriften indikerer, så kommer ransomwaren enten ind på din mobil eller faktisk også pc og fryser alle dine ting – nærmest som en gidseltagning. Den eneste måde at få tingene igen, er ved at betale hackerne for at løslade dine filer.

Det sker oftest mod virksomheder, og det var også i denne forbindelse, at min venindes far var blevet ramt – med hans arbejdsmobil og pc.

Heldigvis findes der en virksomhed, der kan hjælpe med at undgå ransomware angreb – læs mere om dem og få hjælp, hvis du hører om noget.

Det værste man kan gøre er at betale hackerne, for så fortsætter de bare med at angribe nye uskyldige. Så lad os sammen stoppe dem!

 

 

1 Comments

  1. kathrine johansen maj 8, 2017 at 7:51 am

    Ej, hvor uhyggeligt, det har jeg aldrig hørt før! 🙂

    God mandag

Leave a comment

Your email address will not be published.